Dragselar - Hundselar - Hundutrustning | Dogmania

Hundutrustning / Hundselar / Dragselar

Dragsele för hund

Här hittar du några olika typer av dragselar för hund från Non-stop och Zero DC. Att hitta rätt dragsele till sin hund kan vara lite klurigt och nedan förklarar vi skillnaderna mellan de olika typerna vi säljer.

Non-stop Freemotion är vår mest sålda dragsele, den är justerbar i längd och runt bröstkorgen och därför är lätt att hitta rätt storlek på. Den låter din hund dra utan att den hindrar rörelserna och kan utnyttja sin kapacitet till max. Lämpar sig bäst till aktiviteter med högre dragpunkt än hunden, t.ex. löpning, cykling och skidåkning.

Non-stop Nansen Nomesele är en tradionell X-back dragsele designad för aktiviteter med låg dragpunkt. Lämplig för bl.a. hundspann.

Zero DC Faster är en dragsele som passar extra bra på hundar med djup bröstkorg. De är utvecklade speciellt för att undvika skav på korthåriga raser men fungerar även bra på de mer långhåriga nordiska raserna.

Zero DC Shorter är en multifunktionell sele som kan användas till t.ex. löpning och cykling. Passar även utmärkt som vardagssele. Rekommenderas till hundar som har problem med skav då denna sele är mycket lätt och mjuk, samt sitter lite längre bak runt bröstkorgen så att den inte skaver i armhålorna.

Observera att passformen på en dragsele alltid ska testas i belastning! När hunden står still och inte drar så kommer selen att se något liten ut.

Pris

Varumärke

Non-stop Dogwear Zero DC

Färg

Blå Brun Grön Gul Lila Orange Rosa Röd Svart Turkos

Så tycker våra kunder