Vilken sele ska jag välja? (Ruffwear)

Dogmania Blogg

I dagens blogginlägg skriver vi om Ruffwear Front Range, Hi & Light och Web Master. Vad är skillnaden?

För vardagsbruk passar Front Range väldigt bra. Selen har två fästpunkter för koppel, ett på hundens rygg och ett på hundens bröst. Koppelfästet framtill på bröstet om man vill använda selen som antidragsele då hunden inte får samma kraft att dra framåt när man kopplar där. Detta är ett mycket skonsamt och effektivt sätt att motverka att hunden drar i kopplet. Selen går att justera runt hals och bröst för bästa passform. Detta gör att den passar de flesta hundraser och storlekar. Matcha gärna med Front Range Koppel. Selen och kopplet finns i sex olika färger.

Hi & Light är en ny sele (2018) som passar våren och sommarens alla äventyr, stora som små! Precis som Front Range är selen mycket justerbar för att passa många typer av hundar och storlekarna går ända ner till XXXS och upp till L/XL. Hi & Light är en supertunn och lätt sele som inte stör hundens rörelsemönster och till skillnad från Front Range har Hi & Light endast ett koppelfäste. Insidan på selen är försedd med ett smutsavstötande tyg som andas och det ser även till av inte grus och smuts fastnar. Selen har även en liten ficka där du kan förvara en eller två bajspåsar. Selen finns i tre olika färger.

Här kan du läsa en utförlig recension av selen (på engelska) av Musli the border collie.

Web Master rekommenderas särskilt till vandring då du behöver en välsittande sele. Det förstärkta handtaget på selens ovansida gör att hunden lätt kan hjälpas över hinder eller lyftas ur svåra situationer. Web Master har en anatomiskt utformad design för att minska belastningen på hunden och ge en jämn fördelning vid drag och lyft. Selen kan lätt anpassas och justeras om efter din hunds kropp för att få bästa möjliga passform. Bröstpartiet och magspännena har extra vaddering för att sitta så skönt och skonsamt som möjligt på hunden. Överallt har selen uppskattats för sin mångsidighet och stabila men samtidigt bekväma konstruktion!

Web Master har en extra rem runt magen och passar även utmärkt till hundar som brukar kunna ta sig ur olika selar. Reflekterande band längs selens utsida ger en ökad synlighet i mörker. Finns i tre olika färger.

Se hela utbudet av Ruffwear här.Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden EUBYC8:
Kommentarer:
Fortsätt »

Så tycker våra kunder