Returer & Byten

RETUR OCH BYTE

Nu i julklappstider förlänger vi ångerrätten t.o.m den den 31 januari (gäller beställningar som är gjorda mellan den 1/11 - 21/12).


Retur i 5 enkla steg

 1. Fyll i ordernummer och ditt namn på returföljesedeln.
 2. Packa ner produkten du vill returnera i paketet/påsen du fick den i, se till att den är fri från smuts, hår och dylikt.
 3. Sätt på medföljande returfraktsedel (skickas endast med om din beställning innehåller en artikel med fri retur). Alternativt frankera paketet (returadress finns här nedan) ditt postombud kan hjälpa dig med detta. Du kan även få en returfraktsedel på mejl, fr. 29 kr beroende på vikt.
 4. Lämna in paketet hos ditt ombud (Posten eller DHL beroende på vad du fick beställningen levererad med).
 5. När vi mottar returen gör vi en återbetalning eller skickar dig en uppdaterad faktura. Registrering av retur kan ta upp till 5 vardagar.

Har du valt att betala med Klarna kan du gå in på klarna.se eller i Klarnas app och rapportera att du vill returnera en vara, då pausas fakturan tills vi har registrerat returen. Läs mer här.

Obs! Har du betalat 39 kr i frakt för leveransen så kommer denna att kvarstå på din faktura.

För att byta
För att byta behöver du lägga en ny beställning, du betalar den som vanligt med faktura eller kort. Din beställning hanteras som en helt ny beställning och kopplas inte ihop på något sätt med din retur. Detta gör att vi så snabbt som möjligt kan hantera ditt byte.

För mer info kring ångerrätt, returer och byten - läs vidare:

Ångerrätt

Du har alltid full ångerrätt inom 14 dagar efter att du har mottagit varorna. Det förutsätter dock att varan inte har använts och att den återsänds i gott skick, tillsammans med eventuell originalförpackning. Ångerrätt gäller inte specialtillverkade produkter (t.ex. broderade och måttbeställda produkter). Under ångerfristen har du rätt att returnera mottagna varor och få full återbetalning av erlagt belopp, alternativt skälig ersättningsvara. Vid retur återbetalas inte kostnader för fraktavgift. För det fall du nyttjar din ångerrätt eller avbeställning är du skyldig att lämna eller sända tillbaka varan på egen bekostnad. 
 
Följande varor omfattas inte av ångerrätt:
 • Produkter som har använts eller har skadats. Produkten skall vara helt fri från hår, lukt, smuts eller dylikt. Den skall vara i säljbart skick.
 • Produkter som saknar sitt ursprungliga produktemballage, lappar eller har skadat emballage.
 • Förbrukningsartiklar (t.ex. godis, ben etc.).
 • Halsband med eget tryck
 • Broderade och måttbeställda artiklar

Retur

Om du skulle vilja returnera delar av, eller hela, din order är det inga problem. Allt du behöver göra är att fylla i returföljesedeln (ordernummer och namn), packa produkten i lämpligt emballage, frankera paketet och lämna det till ditt närmaste postombud. Du står själv för fraktkostnaden av produkter som inte omfattas av vår fria retur, se nedan. Du kan även få en returfraktsedel via mejl som du betalar från 29 kr för (beroende på vikt). Denna kostnad justeras via Klarna eller PayPal när vi mottar returen.

Du vet väl om att du kan få returkostnaden återbetalad om du har betalat via PayPal? Läs mer här

Returen skickas till följande adress:
 
Silvertern Hundsport AB
Industrigatan 1
335 73 Hillerstorp
 
Vid retur av en vara krävs att varan returneras i sin oskadade originalförpackning (om det finns en sådan) samt att alla lappar och manualer finns med. Produktförpackningen får ej användas som ytteremballage. Har du valt att betala med Klarna är det viktigt att du betalar din faktura om du inte fått meddelande om kreditering innan förfallodatumet har passerat. Du kan även skjuta upp förfallodatumet på fakturan. När vi fått in din retur kommer vi att kreditera ditt konto.
 

Fri retur av täcken, selar, halsband, klövjeväskor, skor och kläder

Vi har fria returer på täcken, selar, halsband, klövjeväskor, skor och kläder (gäller även om du inte har betalat via PayPal). Vill du returnera en sådan produkt så använder du returfraktsedeln som medföljer din beställning. Observera att du endast kan skicka tillbaka produkter med fri retur med medföljande returfraktsedel. Din returnerade vara krediteras inom 14 dagar efter att vi mottagit returen. Vid retur återbetalas ej ev. fraktkostnad som du betalat för att få varan skickad till dig.
 
 • Fri retur gäller ej på varor med nedsatt pris.
 • Fri retur gäller endast inom Sverige.
Vill du returnera artiklar med fri retur så kan du inte utnyttja PayPal's erbjudande om återbetalning av returfrakten då denna i detta fall bekostas av Dogmania.

Byte?

Vill du byta till en annan färg eller storlek så behöver du lägga en ny beställning på hemsidan. Observera att vi ej kan hantera byten via returföljesedeln.

Återbetalning

Alla våra beställningar kommer in via Klarna Checkout med undantag för PayPal.

Vid registreringen av din retur meddelar vi Klarna om detta.

Om du valt vanlig faktura som betalsätt kommer du att få en justerad faktura skickad via e-post. Har du redan hunnit betalat din faktura så kommer Klarna att kontakta dig för en återbetalning. Om du har valt att betala med kort eller genom direktbetalning via din bank kommer Klarna att kontakta dig för en återbetalning.

Klarna reserverar sig för att en återbetalning kan ske inom upp till 14 dagar efter registrerad retur men oftast tar det endast några bankdagar.

Har du betalat via PayPal återbetalar vi dig till ditt PayPal-konto och pengarna har du åter inom 2-5 bankdagar.
Så tycker våra kunder