Den här webbplatsen har begränsat stöd för din webbläsare. Vi rekommenderar Edge, Chrome, Safari eller Firefox.

- Fri frakt över 1 500 kr - Snabb leverans - Stort utbud

Varukorg 0

Inga produkter tillgängliga

Passar med
Totalt Gratis
Frakt, moms och rabatter beräknas i kassan

Säker och synlig i mörkret: Reflexer och lampor för hund

Säker och synlig i mörkret: Reflexer och lampor för hund

Öka säkerheten: Använd reflexer på din hund i mörkret

En bilförare som använder halvljus i mörkret kan upptäcka en hund på cirka 20 meters avstånd. Genom att använda reflexer ger du bilföraren en möjlighet att sänka hastigheten i god tid och ökar synligheten avsevärt, även på längre avstånd. Oavsett om du promenerar i staden eller längs mörka vägar är reflexer för din hund en livförsäkring för er båda.

Glöm inte att reflexer slits ut med tiden, särskilt när de utsätts för tufft väder. Det är därför viktigt att regelbundet granska och rengöra dina reflexer eller byta ut dem varje år. En enkel test är att jämföra en ny reflex med en gammal i ett mörkt rum och använda en ficklampa för att bedöma deras synlighet på avstånd.

Välj rätt reflexer för din hund

Paikka Visibility Raincoat Pink, helreflekterande hundtäcke

Beroende på din hunds päls och behov finns det olika reflexalternativ att välja mellan:

  • Reflexhalsband: Perfekt för korthåriga hundar.
  • Reflexscarf: Ger extra täckning och kan användas med hundhalsband eller sele.
  • Reflexväst: Det bästa valet för långhåriga hundar och ger även dig extra synlighet.
  • Reflextäcke: Helreflekterande hundtäcke som reflekterar ljus från alla vinklar för att maximera synligheten, finns i många olika färger och ser ut som ett vanligt täcke dagtid.
  • Reflexsele: Passar de flesta hundar och syns bra på kortare pälsar.
  • Reflexdetaljer: Komplettera med små reflexdetaljer för ökad synlighet.

LED-lampa för hund

Orbiloc LED-lampa för hund, lila

För att förbättra synligheten ytterligare kan du även använda en lampa på din hund. Fäst en LED-lampa på din hunds sele eller halsband så ökar du synligheten när ingen lampa lyser på hunden. Det hjälper även dig att se hunden om den springer lös i mörkret. Vi rekommenderar Orbiloc LED-lampa för hund som är den i särklass bästa hundlampan vi har testat.

Säkerhet för dig som är ute och går med hund

Ibland är man så mån om att hunden ska synas att man glömmer att man själv också måste synas. Glöm inte att bära reflexer själv när du är ute på kvällspromenaden med din hund. Behöver du även någonstans att förvara godis, bajspåsar och kanske en leksak så kan vi rekommendera Paikka Visibility Treat Bag som är en helreflekterande midjeväska som är både praktiskt och stilren. Oavsett om du går längs tätbebyggda gator med gatubelysning eller på mörka landsvägar, är reflexer avgörande för din och din hunds säkerhet. Använd reflexer för att öka synligheten och minska risken för olyckor.

Se alla reflexer och LED-lampor för hund här