Den här webbplatsen har begränsat stöd för din webbläsare. Vi rekommenderar Edge, Chrome, Safari eller Firefox.

- Fri frakt över 1 500 kr - Snabb leverans - Stort utbud

Varukorg 0

Inga produkter tillgängliga

Passar med
Totalt Gratis
Frakt, moms och rabatter beräknas i kassan

10 tips till heta sommardagar med din hund

10 tips till heta sommardagar med din hund
Miniature american shepherd som ligger på blå kyldyna från DogmanSommaren är här och med den kommer varma soliga dagar. För våra älskade fyrbenta vänner kan värmen bli påfrestande och det är vår uppgift att hjälpa dem att hålla sig svala och bekväma. Därför har vi samlat 10 tips för att hantera heta sommardagar med din hund. Genom att följa dessa enkla råd kan du skapa en behaglig och avslappnad sommarupplevelse för både dig och din pälsklädda följeslagare. Så låt oss ta en titt på dessa tips som kommer att hålla svansen viftande och tassarna svala när temperaturen stiger!

  1. Vatten, vatten, vatten: Se till att din hund alltid har tillgång till färskt och svalkande vatten. Placera flera vattenskålar runt om i hemmet och ta med en vattenflaska när du är ute och går.

  2. Skugga och svala platser: Ge din hund möjlighet att söka skugga och hitta svala platser att vila på. Se till att de har tillgång till skuggiga områden i trädgården.

  3. Kylprodukter för hundar: Utforska kylprodukter speciellt designade för hundar, som kyldynor och kylvästar. Dessa produkter kan ge en extra svalkande effekt och hjälpa till att hålla hunden bekväm.

  4. Våta handdukar eller bandanas: Fukta en handduk eller en bandana i kallt vatten och lägg den runt hundens nacke eller tassar. Detta kan hjälpa till att kyla ner dem snabbt.

  5. Bad och plask: Ge din hund möjlighet att bada eller plaska i en hundpool, sjö eller havet om det är säkert och tillåtet. Vattenaktiviteter kan hjälpa till att svalka hunden och ge dem roligt samtidigt.

  6. Tidiga morgon- och sena kvällspromenader: Undvik att ta ut din hund under de varmaste timmarna på dagen. Gå istället på promenader tidigt på morgonen eller sent på kvällen när temperaturen är svalare.

  7. Undvik heta ytor: Se till att din hund inte går på heta ytor som asfalt eller betong, eftersom detta kan bränna tassarna. Håll dem på gräs eller använd hundskor för extra skydd.

  8. Svalka bilen: Om du tar med din hund i bilen, se till att bilen är ordentligt ventilerad och att luftkonditioneringen fungerar. Oftast är cirkulationen dålig i bagaget där hunden sitter, så använd gärna en burfläkt för att öka luftflödet. Låt aldrig din hund vara ensam i en varm bil.

  9. Isgodis: Ge din hund svalkande godis som exempelvis blötmat som du fryst på en slickmatta. Detta kan hjälpa dem att hålla sig svala inifrån och ge dem en godbit samtidigt.

  10. Hålla koll på tecken på överhettning: Var uppmärksam på tecken på överhettning hos din hund, som överdriven flämtning, mattighet, snabb puls eller kräkningar. Om du misstänker att din hund lider av värmeslag, kontakta genast en veterinär.

Glöm inte bort att varje hund är sin egen unika individ, så ta hänsyn till deras behov och välmående när du tar till åtgärder. Genom att vidta dessa enkla steg kan du göra sommaren till en riktigt sval och avslappnad tid för din fyrbenta vän. På så sätt kan du vara säker på att de njuter av soliga dagar på ett tryggt och behagligt sätt 😎🌞⛱️

Fler produkter för sommarprodukter för hund hittar du här.